Viikonloppuna teki mieli leipoa, joten leivoin Geisha-banaanikakun. Ohje on ollut alku vuodesta Apu-lehdessä. Ohje on Ulla Svenskin.

1251813730_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

200 g voita
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl kermaviiliä
100 g (1 levy) Geisha-suklaata
2 pientä banaania
Kuorrutus ja koristelu:
mansikkatomusokeria
vettä
valkosuklaata
marsipaaniruusuja

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Sekoita jauhot keskenään ja lisää kermaviilin kanssa vuorotellen massaan. Lisää lopuksi joukkoon pieniksi paloiteltu Geisha-suklaa ja survotut banaanit.
Voitele ja jauhota vuoka. Lusikoi taikina vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Sekoita mansikkatomusokerista ja vedestä valuva seos ja kaada seos kakun päälle. Anna koristeen kuivua. Sulata valkosuklaa ja pursota suklaaraitoja kakulle.